Novinky z Rady

15. 4. 2024

Taxonomie a šetrné budovy – jak daleko jsme došli?

V rámci činnosti WorldGBC proběhl webinář „Taxonomie a šetrné budovy – jak daleko jsme došli? Webinář se zaměřil na to, jak se různé taxonomie dotýkají šetrných budov a jaký dopad mají na přesměrování financí na udržitelný rozvoj – se zvláštním důrazem na dekarbonizaci budov

Zjistit více
10. 4. 2024

Stylové bydlení Domeq od CTP získalo jako první rezidenční budova v Česku certifikaci WELL Platinum

Nejvyšší úrovní prestižní certifikace WELL zaměřené na zdravé bydlení se může pochlubit brněnský rezidenční projekt Domeq od developera CTP.

Zjistit více
8. 4. 2024

Kompletní program Sustainability Summitu 2024 odhalen: Den plný inspirace, diskuze a best practices

Organizátoři druhého ročníku Czech & Slovak Sustainability Summitu, který se bude konat 25. dubna 2024 v Cubex Centru Praha, zveřejnili kompletní konferenční program. 

Zjistit více
4. 4. 2024

4 miliony m2 a 27% podíl na českém trhu – CTP nadále vévodí českému developmentu

CTP, developer průmyslových a logistických nemovitostí, dosáhl v roce 2023 dalšího milníku a navýšil celkovou pronajímatelnou plochu na více než 4 miliony m2.

Zjistit více
4. 4. 2024

Nová hala v Panattoni Parku Cheb East už slouží svému nájemci. Využívá ji přední globální společnost ze sektoru automotive

Průmyslový developer Panattoni společně s investiční skupinou Accolade oznamují předání plně dokončené haly v Panattoni Parku Cheb East.

Zjistit více
26. 3. 2024

Regionální kancelářský trh je stále atraktivnější, láká na nižší ceny a větší dostupnost prostor

Krajská města v České republice se stávají stále zajímavější alternativou pro investory, kteří hledají levnější, přesto kvalitní kancelářské prostory mimo Prahu. 

Zjistit více
25. 3. 2024

Jak šetřit vodou v domácnosti?

Voda je nezbytnou součástí lidského života a povinností nás všech by měla být její ochrana. Ovšem často ji bereme jako samozřejmost a zapomínáme, že její zásoby jsou omezené. 

Zjistit více
22. 3. 2024

Nově přijatá revize Směrnice o energetické náročnosti budov je realistická i díky loňskému českému předsednictví

Evropský parlament 12. března po více jak 2 letech vyjednávání schválil revizi Směrnice o energetické náročnosti budov (EPBD), která je jedním ze stěžejních legislativních aktů pro snížení potřeby energie v budovách.

Zjistit více
20. 3. 2024

GWS Construction: Úspěch na Veletrhu STŘECHY SOLAR ŘEMESLO a ocenění v Soutěži o Zlatou tašku

Na nedávném veletrhu, jedné z největší odborné události v oboru střech v České republice, se prezentovala i společnost GWS. 

Zjistit více
19. 3. 2024

Jak správně hospodařit s dešťovou vodu ve městech

Jedno z velkých aktuálních témat společnosti představuje hospodaření s vodou, a to i s tou dešťovou.

Zjistit více
14. 3. 2024

YIT plánuje letos uvést na trh téměř 540 nových bytů

Společnosti YIT se i přes nepříznivý vývoj na trhu rezidenčních nemovitostí a ochlazení poptávky dařilo a dokázala si udržet výsledky srovnatelné s uplynulými lety.

Zjistit více
14. 3. 2024

Transformace českého stavebnictví – nové požadavky a nové příležitosti

Stavebnictví v České republice čeká několik zásadních výzev, souvisejících s nutnou transformací výstavby jako takové a směrem ke snížení energetické náročnosti a emisní zátěže fondu budov. 

Zjistit více

Exkluzivní členové

Všichni členové